Czy jest możliwość, aby uzyskać teraz dofinansowanie z UE?
oczywiście możliwości jest wiele, choć nie na wszystko można uzyskać dotację i nie wszystkie podmioty.
Zatem konieczne jest uszczegółowienie pytania (co chciałaby Pani sfinansować oraz jaki podmiot Pani reprezentuje).
Aby uzyskać konkretne informacje proponuję kontakt z Punktem Konsultacyjnym w Pani okolicy. Lista PK-ów dostępna jest tu:
http://www.parp.gov.pl/index/index/268
witaj w jakim wieku mozna starac sie o dotacje zeby zalozyc wlasna dzialalnosc
~dotacja napisał:
witaj w jakim wieku mozna starac sie o dotacje zeby zalozyc wlasna dzialalnosc
aby założyć firmę, musisz mieć skończone 18 lat.
od tego wieku możesz zatem starać się o taką dotację.
Warto zaznaczyć, że w przypadku projektów dla osób chcących rozpocząć działalność finansowanych z działania 6.2 POKL, organizacje realizujące te projekty same określają tego typu warunki (projekty mogą być skierowane np. tylko do ludzi w wieku do 25 lat, albo w wieku powyżej 45 lat, albo tylko dla kobiet, itp). Warunki w nawiasie to tylko przykłady - ograniczenia nie są obowiązkowe
witam wszystkich .mam pytanie czy aby dostać dotacje z PUP na otworzenie działalności np.10.000zl potrzebni są żyranci. pytam gdyż raz słyszę ze nie a raz ze tak.
lukasz26 napisał:
witam wszystkich .mam pytanie czy aby dostać dotacje z PUP na otworzenie działalności np.10.000zl potrzebni są żyranci. pytam gdyż raz słyszę ze nie a raz ze tak.
z moich informacji wynika, że są potrzebni.
ja też mam pytanie.... Mam 21 lat, pracuje od stycznia w księgowości z którą nie miałam wcześniej styczności, chciałabym pójść na kurs księgowy który kosztuje 1299zł. Czy mogłabym dostać dotację z UE? i czy to ja musze składać wnioski czy mój pracodawca? jeśli chodzi o coś typu staż to już odbyłam roczny jako sekretarka w szkole.