Osoby, które zarejestrowały samochód sprowadzony z Unii Europejskiej pomiędzy 1 maja 2004 a 31 marca 2006 roku, mają prawo do zwrotu kwoty 425 zł. za wyrobienie karty pojazdu.
Pełna treść artykułu: Jak otrzymać zwrot nadpłaty za kartę pojazdu?
po pierwsze nie od 1 maja 2004 roku a od 21 sierpnia 2003 roku
po drugie to nie takie łatwe sam próbowałem i przerżnąłem bo żal mi było kasy na prawnika. Ci co się reklamują ta kartapojazdu to puszczają do sądu i albo się uda albo się nie uda. Szwagier odzyskuje przez prawnika i ten to działa sprawnie jakby ktoś chciał namiar to piszcie do siostry na maila otomarta@wp.pl, koleś bierze 80 plus vat i się zna siostra da wam namiar.
www.damianpadjas.pl, damia@poczta.onet.pl On pomógł i bez problemu odzyskałem pieniadzę. Naprawdę polecam . Nie dajcie się naciągnąć przez quasi firmy.
Ja dostałem za książkę 425zł + koszty sądowe 30zł, w poniedziałek uprawomocnił się wyrok, mało tego to sam wszystko załatwiałem (bez prawnika).
ja wczoraj wygrałem ze Starostwem w Sieradzu !!!! 425 zł + odsetki ale od dnia pierwszego żądania od Starosty. Trwało to ogółem 6 miesięcy- bez prawnika, wszystko sam napisałem. Wystarczy trochę poszukać w Necie. Mam zamiar trochę to nagłośnić jak tylko wyrok się uprawomocni i nie złożą apelacji. Wcześniej bez problemu Urząd Celny zwrócił mi akcyzę.
Mam zamiar niedługo wystąpić o zwrot za recykling, który niedawno zapłaciłem za obecne auto.
Składasz wniosek do Starostwa i gotowe ! Przelewają należnośc na konto bez żadnego sądu .Bochnia
Kolego z sieradz może podzieliłbyś się ścieżką jak to zrobiłeś w starostwie sieradzkim - bo też jestem z sieradza i zainteresowany odzyskiem za 2 karty pojazdu (mój i żony)Może masz jakieś wzory pism jakie ci posłużyły z urzędniczym aparatem - marcin-sosnicki@wp.pl
~fan napisał:
ja wczoraj wygrałem ze Starostwem w Sieradzu !!!! 425 zł + odsetki ale od dnia pierwszego żądania od Starosty. Trwało to ogółem 6 miesięcy- bez prawnika, wszystko sam napisałem. Wystarczy trochę poszukać w Necie. Mam zamiar trochę to nagłośnić jak tylko wyrok się uprawomocni i nie złożą apelacji. Wcześniej bez problemu Urząd Celny zwrócił mi akcyzę.
Mam zamiar niedługo wystąpić o zwrot za recykling, który niedawno zapłaciłem za obecne auto.
Kolego z sieradz może podzieliłbyś się ścieżką jak to zrobiłeś w starostwie sieradzkim - bo też jestem z sieradza i zainteresowany odzyskiem za 2 karty pojazdu (mój i żony)Może masz jakieś wzory pism jakie ci posłużyły z urzędniczym aparatem - marcin-sosnicki@wp.pl
Ja korzystam z pomocy prawnika www.damianpadjas.pl i naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić. Wszystko załatwiane przez internet.
Nie wiem dlaczego chcecie korzystać z firm , które zdzierają z ludzi pieniądze za zwrot za kartę pojazdu. Poza tym od firm , które pobierają zawyżone wynagrodzenia , można żądać odszkodowań .
Rzeczywiście za Waszą radą korzystam z usług prawnych www.damianpadjas.pl Bardzo rzeczowy , odzyskałem nadpłaty ...Zdecydowałem się też na obsługę prawną firmy.. i kto tu mówi, że usługi prawne nie są dostępne dla wszystkich :)
Mam nadzieję, że moja opinia pomoże innym .. Pozdrawiam !!
w 2002 roku zapłaciłem 1000 zł za karte pojazdu. Jak odzyskać nadpłaconą kwotę kiedy Trybunał Konstytucyjny uznał niezgodność z Konstytucja ustawy z roku 2003.
Dziennik ustaw z roku 2003 jest odosnikiem do roku 2002.Bardzo prosze o odpowiedź.
~Krzysztof napisał:
w 2002 roku zapłaciłem 1000 zł za karte pojazdu. Jak odzyskać nadpłaconą kwotę kiedy Trybunał Konstytucyjny uznał niezgodność z Konstytucja ustawy z roku 2003.
Dziennik ustaw z roku 2003 jest odosnikiem do roku 2002.Bardzo prosze o odpowiedź.
Zgodnie z treścią artykułu zwrot można uzyskać za rejestrację dokonaną po 1.05.2004r.
Bardzo dziękuje za odpowiedź.Rozumiem,ze kwota 1000 zł jaką zapłaciłem w 2002r była kwotą prawidłowo naliczoną za kartę pojazdu, a Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 18 poz. 177 zgodny z Konstytucją.
Po raz kolejny zostałem przez ten kraj oszukany.
Pozdrawiam.
Czy powinnam żądać od Starostwa Powiatowego zwrotu nadpłaty za karte pojazdu wraz z ustawowymi odsetkami? Czy w tej sytuacji odsetki są należne?
Witam
Jeżeli szukają Państwo wniosku o zwrot opłaty za kartę pojazdu to zapraszam na wniosek o zwrot opłaty za kartę pojazu
W razie problemów Nasza kancelaria służy pomocą w odzyskaniu opłaty.
Ja z kolei mam zasądzone odsetki od 2006 roku do dnia zapłaty . Jestem suuuper zadowolony , ale ja miałem swojego prawnika, który się specjalizuje w takich sprawach. Jeśli ktoś będzie chciał mogę wysłać na maila skan orzeczenia.Kontakt:damia@poczta.onet.pl